Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona

Un model de C. elegans per l’estudi d’una malaltia minoritària del sistema nerviós

Un model de C. elegans per l’estudi d’una malaltia minoritària del sistema nerviós

Un estudi co-dirigit per la Dra. Esther Dalfó, investigadora de l'Institut i professora de la UVic-UCC, ha identificat en el cuc de terra C. elegans un model d’adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X (x-ALD), una malaltia minoritària del sistema nerviós per a la qual no existeix cap tractament.

19/02/2020

El treball es va fer a l’equip de Malalties Neurometabòliques de l’IDIBELL, en col·laboració amb centres de recerca internacionals, i ha estat publicat a la revista Free Radical Biology and Medicine.

El model permetrà agilitzar i abaratir la investigació dels mecanismes implicats en les alteracions neuronals pròpies de la malaltia i de possibles dianes farmacològiques.

Els primers resultats dels estudis amb aquest organisme apunten a les cèl·lules glials com a primeres responsables dels danys neurològics que causen la malaltia.

ArticleNotícies relacionades

Presentacions finals de màster

Presentacions finals de màster

El proper 17 de setembre, alguns dels estudiants del Màster Oficial en Neurociences presentaran els seus treballs finals. Serà a partir de les 8:30h a l'aula Laia Acarin.

En aquest màster s’estudien els conceptes bàsics del funcionament i l’estructura del sistema nerviós, la neurobiologia de la cognició i el comportament, la fisiopatologia i regeneració de les malalties neurològiques, i s’aprèn la metodologia que es segueix en un laboratori així com habilitats de comunicació científica.

A més a més, el programa inclou un treball experimental de final de màster que consisteix en integrar-se en un grup de recerca de l’Institut de Neurociències. Aquest és el treball que alguns d’ells presentaran el proper dia 17.

Consulta el llistat de presentacions.

 

Totes les notícies
Institut de Neurociències

Administració

Tel: 93 581 3861
Fax: +34 93 581 3327
i.neurociencies@uab.cat

Comunicació

Tel: 93 581 33 27
comunicacio.inc@uab.cat

Facultat de Medicina. Edifici M-1
Avinguda de Can Domènech - Campus de la UAB · 08193
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) · Barcelona