Actualitat

Dones: invisibles per la medicina

Dones: invisibles per la medicina

El proper dia 12 de març a les 12h, la Dra. Carme Valls-Llobet impartirà una xerrada a la Facultat de Medicina per explicar com en l’àmbit mèdic s’ha invisibilitzat la dona i la seva salut al llarg de la història i encara avui. La xerrada ha estat organitzada per la Facultat de Medicina i l’Institut.

Segona fase del projecte

Segona fase del projecte "En busca d'una teràpia gènica per a l'Abril"

Un grup d'investigadors liderat pels Drs. Miguel Chillón i Assumpció Bosch està treballant en el desenvolupament d'un tractament per la malaltia ultrarrara que afecta l’Abril. La campanya de donacions, promocionada per la UAB i l'associació La lucha de Abril, ha obtingut fins ara la meitat dels 250.000€ necessaris per realitzar les dues primeres fases. Col·labora-hi!

L'Institut rep tres projectes MSCA - Individual Fellowships

L'Institut rep tres projectes MSCA - Individual Fellowships

L’edició de 2020 de la convocatòria Marie Sklodowska-Curie Actions Individual Fellowships del programa H2020 de la Comunitat Europea ha concedit tres projectes a investigadores de l’Institut: a la Dra. Natalia Lago, a la Dra. Laura Cutando i a la Dra. Marta Luna. Felicitats!

Biòpsies en 3D per entendre millor els tumors cerebrals

Biòpsies en 3D per entendre millor els tumors cerebrals

Investigadors del grup de Neuroimmunity han obtingut una recreació altament precisa de les característiques del glioblastoma humà mitjançant una innovadora anàlisi microscòpica en 3D. L’estudi, publicat a la revista Acta Neuropathologica Communications, servirà per millorar el diagnòstic, buscar dianes terapèutiques i dissenyar estratègies d’immunoteràpia. Llegeix l'article

Consens internacional per avançar en l’estudi dels astròcits  en les malalties del sistema nerviós

Consens internacional per avançar en l’estudi dels astròcits en les malalties del sistema nerviós

La Dra. Elena Galea, investigadora ICREA a l’Institut, ha liderat un estudi publicat a Nature Neuroscience, en què més de 80 científics internacionals han treballat col·lectivament per aclarir definicions, nomenclatures, controvèrsies i propers objectius en el camp de la recerca sobre els astròcits. L’article suposa un gran avanç teòric, que permetrà accelerar els descobriments sobre la implicació d’aquestes cèl·lules del cervell en moltes malalties. Llegeix l'article

VídeosPublicacions

Ferrer, M., Aguilera, M., & Martinez, V. (2021).
Effects of rifaximin on luminal and wall-adhered gut commensal microbiota in mice
International Journal of Molecular Sciences,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33419066/

Martínez-Drudis, L., Amorós-Aguilar, L., Torras-Garcia, M., Serra-Elias, B., Costa-Miserachs, D., Portell-Cortés, I., & Coll-Andreu, M. (2021).
Delayed voluntary physical exercise restores “when” and “where” object recognition memory after traumatic brain injury
Behavioural Brain Research,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33279639/

Nieto-Nicolau, N., López-Chicón, P., Fariñas, O., Bolívar, S., Udina, E., Navarro, X., Casaroli-Marano, R., & Vilarrodona, A. (2021).
Effective decellularization of human nerve matrix for regenerative medicine with a novel protocol
Cell and Tissue Research,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33471198/