Actualitat

Un possible nou biomarcador per la malaltia d'Alzheimer

Un possible nou biomarcador per la malaltia d'Alzheimer

En un estudi en col·laboració amb el CIBERNED, publicat a la revista Alzheimer’s Research & Therapy i coordinat pel Dr. Alfredo Miñano-Molina, es presenta un grup de tres micro-ARNs com a possible biomarcador de la malaltia d'Alzheimer.

El gran avantatge respecte els biomarcadors descrits fins al moment és que és detectable en plasma, pel que es podria fer servir de forma rutinària en el diagnòstic o el seguiment de la malaltia, ja des d'etapes primerenques.

'Aquestes observacions abonarien el desenvolupament futur d'un kit molecular que podria proporcionar un mètode senzill, mínimament invasiu, eficaç i assequible per al diagnòstic de la malaltia d'Alzheimer en les seves etapes més primerenques en l'examen clínic de rutina que es practica a tothom', explica la Dra. Dolores Siedlecki-Wullich, primera autora de l'article.

Llegeix l'article

 

Un any més, arriba Pint of Science!

Un any més, arriba Pint of Science!

Els dies 20, 21 i 22 de maig es celebra a 24 països el Pint of Science 2019, un festival de divulgació científica que proposa una trobada entre investigadors/es i el públic als bars.

Aquest any bat rècords: 73 ciutats d’Espanya, 387 xerrades, 784 científics com a ponents i més de 400 voluntaris en l'organització.

Les xerrades que faran investigadors/es de l'Institut són:

No us ho perdeu!
La rectora nomena el nou equip directiu

La rectora nomena el nou equip directiu

Jesús Giraldo i Carlos Barcia van ser nomenats oficialment per la rectora de la Universitat, Margarita Arboix, com a director i sotsdirector de l'Institut, respectivament, el passat dia 20 d'abril.

L'elecció es va dur a terme el passat dia 3 d’abril, en un Consell extraordinari on Jesús Giraldo va ser escollit per majoria de vots a favor. En aquest Consell, es va presentar la resta de l'equip directiu: Carlos Barcia, José Ramón Bayascas, Miguel Chillón i Albert Quintana.

Completen l’equip Elisenda Sanz, com a coordinadora de seminaris, i Beatriz Almolda, com a coordinadora d’activitats per a estudiants.

Agraïm a l’equip directiu anterior la seva entrega i dedicació.

Agenda