Actualitat

Benvinguts!

Benvinguts!

Aquesta setmana ha començat una nova edició del Màster Oficial en Neurociències, coordinat pel Dr. Joaquim Martí. Donem la benvinguda als nous alumnes!

Presentacions finals de màster

Presentacions finals de màster

El proper 23 de setembre, alguns dels estudiants del Màster Oficial en Neurociences presentaran els seus treballs finals. Serà a partir de les 8:30h a les aules C5/125, C1/009 i C5/131 de la Facultat de Biociències.

El grup del Dr. Quintana rep finançament de la Fundació La Caixa

El grup del Dr. Quintana rep finançament de la Fundació La Caixa

El grup de recerca que coordina el Dr. Albert Quintana ha rebut un ajut dins de la Convocatòria d’Investigació en Salut 2020 de la Fundació La Caixa. El projecte es centrarà en aconseguir revertir l’afectació de les neurones dels ganglis basals en la malaltia mitocondrial.

Campus Ítaca a l'Institut

Campus Ítaca a l'Institut

Un any més vam rebre a l’Institut els nois i noies del Campus Ítaca, que organitza la Fundació Autònoma Solidària. Seguint els protocols de seguretat en tot moment, els participants, que eren alumnes de tercer d’ESO d’entorns socials diversos, van poder conèixer millor el sistema nerviós, a través de jocs i pràctiques de laboratori.

Troben noves alteracions al cervell induïdes pel principal factor de risc genètic de l’Alzheimer

Troben noves alteracions al cervell induïdes pel principal factor de risc genètic de l’Alzheimer

Un estudi liderat per les Dres. Roser Masgrau i Elena Galea demostra que APOE4, el principal factor de risc genètic de desenvolupar el tipus més comú d’Alzheimer, produeix en ratolins mascles una alteració en els mecanismes de senyalització dels astròcits que podria resultar clau per al desenvolupament de la patologia. En femelles, en canvi, aquesta alteració es produeix en diferents variants d’APOE.

VídeosPublicacions

Sanchez-Molina P, Kreuzer M, Benseny-Cases N, Valente T, Almolda B, González B, Castellano B, Perálvarez-Marín A (2020).
From mouse to human: Comparative analysis between grey and white matter by synchrotron-fourier transformed infrared microspectroscopy
Biomolecules,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32722088

Fuentes-Verdugo E, Pellón R, Papini MR, Torres C, Fernández-Teruel A, Anselme P (2020).
Effects of partial reinforcement on autoshaping in inbred Roman high- and low-avoidance rats
Physiology and Behavior,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32738315/