Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona
A
A
A
Contrast + / -
Mapa web Intranet Directorio UAB CERCADOR
NOTÍCIES
RAC1 podria ser una diana terapèutica per reduir els processos neurodegeneratius en la malaltia de Parkinson
[21/02/2018]

Un estudi coliderat per la Dra. Esther Dalfó, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), demostra que la proteïna RAC1 —que participa en l’assemblatge de l'actina, un dels components de l’esquelet cel·lular— està implicada en el procés de neurodegeneració associaciat a la malaltia de Parkinson. L’estudi, publicat a l’edició electrònica de la revista Molecular Neurobiology, presenta aquesta proteïna com a possible diana terapèutica per estudiar els mecanismes moleculars associats als processos neurodegeneratius associats a la malaltia.

Llegeix l'article

 

DESTACATS
Segueix-nos a:
La D-galactosa afecta el cervell de forma diferent segons el sexe
[20/02/2018]

Un estudi coordinat per la Dra. Lydia Giménez-Llort, en col·laboració amb la Universidad de La Laguna, demostra en ratolins la rellevància biològica del sexe en els efectes de l'envelliment accelerat causat pel tractament crònic amb D-galactosa, un sucre abundant en la llet i, en menor grau, en fruites i verdures.

L'estudi, que va ser el tema principal de la tesi doctoral de la Dra. Raquel Baeta, s'ha publicat a la revista Journal of Gerontology: Biological Sciences and Medical Sciences. Llegeix l'article

Activitats pel dia de la dona en ciència i neurociència
[16/02/2018]

Diumenge passat va ser el dia de la dona en la ciència i dilluns, per iniciativa de la Sociedad Española de Neurociencias, el dia de la dona en neurociències. Per això durant aquesta setmana hem estat fent diverses activitats.

Dilluns, l’Aina Calls, l’Alba Sánchez i la Maria Puigdomènech, doctorands del grup de Neuroplasticitat i regeneració van anar a fer una xerrada sobre dones i neurociències a l’Institut la Ferreria de Montcada.

Dimarts, el David Baena, d’administració, va anar a l'escola Serraparera, de Cerdanyola, a parlar sobre l’Institut i va explicar als nens i nenes la història de la Carla, la neurocientífica.

I dijous, vam poder gaudir d’una conversa grupal entre neurocientífiques, una experta en gènere de l’Observatori per la igualtat de la UAB i el públic. La conclusió de la conversa va ser que encara queda un llarg camí per fer, i que el canvi està en mans de tots i totes!

Mira les fotografies

Inici | Mapa del web | Sobre el web