Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona
A
A
A
Contrast + / -
Mapa web Intranet Directorio UAB CERCADOR
NOTÍCIES
Presentacions finals de màster
[02/07/2018]

El proper dilluns 16 de juliol, alguns dels estudiants del Màster Oficial en Neurociences presentaran els seus treballs finals. Serà a partir de les 8:30h a les aules C5/125 i C5/127 de la Facultat de Biociències.

En aquest màster s’estudien els conceptes bàsics del funcionament i l’estructura del sistema nerviós, la neurobiologia de la cognició i el comportament, la fisiopatologia i regeneració de les malalties neurològiques, i s’aprèn la metodologia que es segueix en un laboratori així com habilitats de comunicació científica.

A més a més, el programa inclou un treball experimental de final de màster que consisteix en integrar-se en un grup de recerca de l’Institut de Neurociències. Aquest és el treball que alguns d’ells presentaran el proper dia 16.

Consulta el llistat de presentacions.

 

DESTACATS
Segueix-nos a:
Festival de la Ciència 2018
[12/06/2018]

Aquest cap de setmana hem estat al Parc de la Ciutadella de Barcelona participant al 12è Festival de la Ciència, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Un any més, hem compartit amb els assistents a la festa la investigació que fem als nostres laboratoris i hem pogut respondre els seus dubtes i inquietuds.

Dissabte al matí, la Dra. Esther Dalfó, del grup de recerca en Senyalització Cel·lular, va parlar de C. elegans, explicant com es poden fer estudis de neurodegeneració fent servir aquest cuc com a model. A la tarda, l’Aina Calls, l’Alba Sànchez i la Maria Puigdomènech, estudiants de doctorat del grup de Neuroregeneració i plasticitat, van fer un recorregut al llarg de la història de les neurociències destacant el paper que han tingut les dones en els avenços que s’han anat fent.

Finalment, diumenge, Joan Jiménez, estudiant del nostre programa de doctorat al Vall d’Hebron Institut de Recerca, va parlar de la relació entre la salut cardiovascular i cerebral.

Malgrat la pluja, milers de persones van apropar-se al Parc durant el cap de setmana, interessats per la ciència i la recerca que s’està duent a terme a Barcelona.

El Dr. Arnaldo J. Parra, finalista per al premi Jove Investigador 2018 de la SCB
[08/06/2018]

El Dr. Arnaldo J. Parra, del grup Neurobiologia de la malaltia d'Alzheimer, és finalista per a guanyar el premi al Jove Investigador 2018 de la Societat Catalana de Biologia (SCB) pel seu treball de tesi ‘Paper de la transcripció gènica regulada per CRTC1/CREB durant memòria dependent d’hipocamp en models murins de la malaltia d’Alzheimer’, dirigit pel Dr. Carles Saura.

El premi s’atorgarà el proper 11 de juliol a la que es consideri la millor tesi doctoral dins de l’àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de parla catalana, escrita en català, castellà o anglès.

Moltes felicitats i molta sort en la desició final!

Inici | Mapa del web | Sobre el web