Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona
A
A
A
Contrast + / -
Mapa web Intranet Directorio UAB CERCADOR
NOTÍCIES
Descrit un nou fàrmac neuroprotector i accelerador de la regeneració nerviosa
[12/12/2017]

 

Un estudi liderat per la Dra. Caty Casas, on també han participat el Dr. Xavier Navarro i el Dr. David Romeo del grup de Neuroplasticitat i regeneració, i el Dr. Joaquim Forés del l’Hospital Clínic de Barcelona, presenta un nou agent farmacològic, anomenat NeuroHeal, com a terapia per mantenir vives les neurones motores i accelerar-ne la regeneració després d'una lesió dels nervis perifèrics.

“Actualment no hi ha cap tractament farmacològic que s’estigui indicant com a coadjuvant per mantenir viva la població neuronal després d’una lesió mentre no es pot intervenir quirúrgicament, ni per accelerar el procés de regeneració nerviosa a posteriori. Aquest nou fàrmac actua en ambdós sentits”, explica la Dra. Casas.

Vés a la publicació

DESTACATS
Segueix-nos a:
Primera Jornada de Portes Obertes de l'Institut
[24/11/2017]

Ahir vam celebrar les primeres Portes Obertes de l’Institut. 90 alumnes d’ESO i Batxillerat del Liceu Politècnic de Rubí, de l’IES Joaquima Pla i Farreras, i del Liceu Francès de Barcelona van poder visitar els nostres laboratoris per conèixer de primera mà com és el dia a dia en un centre de recerca, i quina és la feina que fem a l’Institut.

Primer se'ls va fer una introducció general sobre el sistema nerviós i el nostre centre, i després, en petits grups, van anar visitant diferents grups de recerca i laboratoris tècnics. A l'acabar, van tenir l'oportunitat de parlar amb estudiants de PhD, que els van explicar què era fer el doctorat i com havien arribat fins aquí.

Agraïm molt la implicació de doctorands, personal tècnic i personal investigador. Tothom es va esforçar molt per a que les jornades fossin un èxit i ho vam aconseguir!

Mira les fototgrafies

Concurs de Scielfies 2017
[13/11/2017]

Per celebrar la Setmana de la Ciència 2017, hem organitzat un concurs de selfies científics dirigit a estudiants i personal tècnic i investigador de l'INc. Per participar, envia el teu Scielfie a comunicacio.inc@uab.cat abans de dimecres al migdia, juntament amb una breu explicació del que es pot veure a la imatge. Penjarem les fotografies a Twitter i Facebook, i l'autor/a del selfie que rebi més vots, entre dimecres i divendres a les 14h, guanyarà una targeta regal de l'ABACUS. Més informació

Inici | Mapa del web | Sobre el web