Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona
A
A
A
Contrast + / -
Mapa web Intranet Directorio UAB CERCADOR
NOTÍCIES
'Cells on canvas' al Museu Blau de Barcelona
[17/09/2018]

Del 13 de setembre al 28 d’octubre, el Museu Blau de Barcelona acull l’exposició del Dr. Carlos Barcia ‘Cells on Canvas’. Aquesta exposició, que va inaugurar-se en motiu del congrés Barcelona Young Neuroscientists Symposium (BYNS 2018), és una col·lecció d’imatges precioses del teixit nerviós, realitzades amb microscòpia confocal. No us la perdeu!

DESTACATS
Segueix-nos a:
El Dr. Albert Quintana rep una beca ERC Proof of Concept
[10/09/2018]

Amb l’objectiu de promoure la millor recerca de qualitat a Europa, l’European Research Council (ERC) finança i dóna suport a projectes de recerca d’excel·lència.

L’any 2014, el Dr. Quintana va rebre una beca ERC per dur a terme el projecte ‘NEUROMITO: Elucidating neuronal susceptibility to mitochondrial disease’, que va permetre engegar el Quintanalab a l’Institut.

A partir d’aquest projecte, el seu grup de recerca va obrir una línia d’investigació centrada en un dels reptes més importants als que ens haurem d’enfrontar en els proper anys: les resistències bacterianes.

Pel seu impacte, qualitat i potencial innovador, aquesta línia de recerca ha estat seleccionada per una beca ERC Proof of Concept, rebent 150.000 euros durant 18 mesos. ‘La beca és una molt bona oportunitat per desenvolupar una nova estratègia que ens permeti combatre les resistències als antibiòtics, apropant el nostre projecte al mercat’ explica el Dr. Quintana. Felicitats!  

Un projecte liderat pel Dr. Lizcano rep una beca RETOS colaboración
[10/09/2018]

Un projecte liderat pel Dr. Lizcano, centrat en l’estudi de l’efecte del fàrmac antitumoral ABTL0812 en combinació amb immunoteràpia, ha rebut 1.870.000 euros de finançament per part del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, dins del programa RETOS colaboración.

L’objectiu de la convocatòria és estimular les col·laboracions entre grups de recerca i empreses, per trobar solucions innovadores a diferents problemàtiques actuals. Aquest projecte, que es durà a terme en col·laboració amb el Vall d’Hebron Institut de Recerca, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i l’empresa biofarmacèutica AbilityPharama, del Parc de Recerca de la UAB, pretén trobar noves combinacions farmacològiques per al tractament de càncers agressius.

El fàrmac ABTL0812 va ser desenvolupat per AbilityPharma i el grup de recerca del Dr. Lizcano. Actualment, es troba en Fase Clínica 2 per al seu ús el combinació amb quimioteràpia en pacients amb càncer d’endometri i de pulmó escamós avançats. El projecte actual consistirà en un estudi preclínic que permetrà conèixer la seva eficiència en models animals, al ser administrat en combinació amb teràpies estimulants del sistema immunitari (immunoteràpia).

‘ABTL0812 és un fàrmac molt prometedor amb el que ja fa anys que treballem conjuntament amb AbilityPharma. Aquest projecte ens permetrà continuar explorant l’eficiència d’ABTL0812 en càncers agressius’ explica el Dr. Lizcano.

Inici | Mapa del web | Sobre el web