Institut de Neurociències (INc) - UAB Barcelona
A
A
A
Contrast + / -
Mapa web Intranet Directorio UAB CERCADOR
NOTÍCIES
La setmana del cervell va ser un èxit
[19/03/2018]

Per tal de donar visibilitat a la recerca que es fa en neurociències arreu del món, la setmana passada es va celebrar la Setmana del Cervell.

Des de l’Institut vam dur a terme diverses activitats amb l’objectiu d’arribar a públics molt diferents:

La Noelia Jurado, tutoritzada per la Dra. Anna Vale, va estar a l’escola Els Aigüerols fent tallers per a infants de 3r i 5è de primària durant tota la setmana. La Dra. Esther Dalfó va anar a l'escola Lluís Vives a parlar del model animal C. elegans. Estudiants del Centre Joan Maragall de Badalona va venir a participar en un Escape Room i un Play Decide que havíem organitzat conjuntament amb la CORE de Salut Mental; i alumnes de l’Institut Alt Foix van visitar el laboratori de Recerca Biomèdica en Neurodegeneració per participar en una activitat Escolab gestionada pel Dr. Alfredo Miñano i la Judit Català. D'altra banda, investigadors del grup de Neuroregeneració i plasticitat, dins de la iniciativa europea UniStem Day, van fer una xerrada a 300 alumnes de diversos centres de Catalunya explicant-los com poden utilitzar-se les cèl·lules mare per a tractar persones amb lesions medul·lars. Per últim, dissabte el Dr. Bernardo Catellano va inaugurar la seva exposició de neuro-joies i va fer una xerrada a la biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor.

Moltes gràcies a tot el personal investigador i estudiants implicats, que van fer que fos un èxit!

Mira les fotografies

DESTACATS
Segueix-nos a:
Afectacions cardiovasculars i ansietat en malaltia d'Alzheimer
[13/03/2018]

Un estudi fet pel Dr. Francesc Jiménez, la Dra. Elisabet Vila, la Judith Sànchez i la Dra. Lydia Giménez, de l'Institut, demostra la relació entre problemes cardiovasculars i ansietat, i explica la importància d'aquest efecte en malaltia d'Alzheimer, especialment en femelles.

L’estudi, realitzat en ratolins i publicat al Journal of Alzheimer’s Disease, aporta noves dades en una línia de recerca emergent entorn a aquesta patologia, que amplia el focus d’investigació actual en neurociències per a explorar més enllà del cervell, posant atenció al sistema cardiovascular.

Llegeix l'article

YOMO 2018
[05/03/2018]

La setmana passada vam ser un cop més al Festival de Ciència YOuth MObile (YOMO), explicant dos projectes de recerca de l’Institut a joves. D’una banda, dimecres, coincidint amb el Dia Mundial de les Malalties Rares, la Dra. Lydia Giménez va parlar de la malaltia de la pell de papallona i del projecte Pamela and the Moonwalker per intentar reduir el dolor que senten aquests nens i nenes. De l’altra, divendres, el Dr. Guillermo Garcia, juntament amb la Maria Rodríguez i la Olaia Bayló, van parlar de lesions medul·lars i de les estratègies terapèutiques que existeixen o s’estan estudiant per tal de recuperar la mobilitat a les extremitats després d’un accident. Mira les fotografies

Inici | Mapa del web | Sobre el web